PLN

Produkt dodany poprawnie do Twojego koszyka

Ilość
Razem

Ilość produktów w Twoim koszyku: 0. Jest 1 produkt w Twoim koszyku.

Razem za produkty (brutto):
Razem (brutto):
!!! Znowu obniżyliśmy koszty wysyłki! Lekkie produkty wysyłamy Pocztą Polską już od 8,99 zł !!! Mimo zmian rynkowych utrzymujemy również koszt Paczkomatu - tylko 8,49 zł dla małych paczek !!!

Ziarno Kakaowca - Kruszone (250 g) Aura Herbals

Quick Overview

Ziarno kakaowca, charakteryzuje się wytrawnym, kakaowym smakiem i wysoką wartością odżywczą.

21,89 zł -5%
20,80 zł

Parametry

Producent / Dystrybutor / Podmiot odpowiedzialny: Aura Herbals (więcej informacji na stronie producenta http://auraglobtrade.pl/)
Waga: 250 g (uwaga: waga około 280 g z opakowaniem)
EAN13: 5901549658972
Kraj / miejsce pochodzenia surowca: Peru
Kraj / miejsce produkcji (kraj producenta): Polska

Poczytaj o produkcie

Co sprawia, że ziarna kakaowca są tak cenione w dzisiejszych czasach? Zwyczajnie biją na głowę każdą inną żywność pod względem zawartości niezbędnych człowiekowi minerałów.

ANTYOKSYDANTY

Ogromna koncentracja antyoksydantów
w nieprzetworzonych ziarnach kakaowca sprawia, że w dzisiejszych czasach postrzegane są one, jako produkt unikatowy i niezbędny każdemu człowiekowi. Antyoksydanty chronią nasze organizmy przed wolnymi rodnikami, odpowiedzialnymi za poważne choroby, a także spowalniają procesy starzenia się komórek.

FLAWONOIDY

Dzięki nim kakao ma zbawienny wpływ na układ sercowo-naczyniowy. Według badań substancje te poprawiają ukrwienie mózgu, krążenie krwi, a także pamięć krótkotrwałą.

MAGNEZ

Ziarna kakaowca uznawane są za jedno z najbogatszych źródeł magnezu. To dzięki niemu stajemy się bardziej odporni na codzienny stres. Magnez chroni też nasze serce, dbając o odpowiednie dotlenienie i sprawny przepływ krwi. Usprawnia też regenerację mięśni oraz zwiększa elastyczność i wytrzymałość kości.

SEROTONINA

Tak, jak w przypadku czekolady, która jest niczym innym, jak przetworzonymi ziarnami kakaowca, spożywanie ich podnosi poziom serotoniny. Związek ten nazywany "hormonem szczęścia" ma znaczący wpływ na nasze samopoczucie, pomaga w walce ze stresem i depresją.

SPOSÓB UŻYCIA
Kakaowca można stosować jako zdrową przekąskę, dodatek do kawy, gorącej czekolady, musli, ciast i deserów lub posypkę. Również jako składnik do produkcji czekolady. 
SKŁAD
100% kruszone ziarno kakaowca RAW, przetwarzane w niskich temperaturach.
Kraj pochodzenia: Peru

Napisz opinię o tym produkcie

Napisz opinię o tym produkcie

Powiązane produkty

Kakao jest najbogadszym źródłem magnezu....
Kakao jest najbogadszym źródłem magnezu....
Kakao jest najbogadszym źródłem magnezu....