Lactobacillus reuteri Pylopass (60 kaps.) Kenay
  • Lactobacillus reuteri Pylopass (60 kaps.) Kenay
  • Lactobacillus reuteri Pylopass (60 kaps.) Kenay

Lactobacillus reuteri Pylopass (60 kaps.) Kenay

Szczep Lactobacillus reuteri wyprodukowany w technologii Pylopass.

  • Kenay
  • Przydatność do spożycia: 31.03.2026
  • Ilość dostępna w magazynie: 0 szt.
  • Za 1 jednostkę płacisz tylko: 1,59 zł
  • Cena zakupu: 95,53 zł
  • Producent: Kenay
  • Kod EAN: 5900672154818
  • Podmiot odpowiedzialny: Kenay
  • Certyfikowany surowiec?: Tak
  • Marka pomocnicza: Pylopass®
  • Ilość sztuk w opakowaniu: 60 szt
  • Dorośli dawkowanie: do 1 sztuki / dzień
  • 1 opakowanie wystarcza na: 60 dni
  • Dla dzieci?: Nie
  • Opakowanie końcowe: Szklany słoiczek
  • Recycling opakowania?: Tak, szkło
  • Dla kobiet w ciąży?: Nie
  • Dla karmiących matek?: Nie
  • Kapsułka (otoczka): Hydroksypropylometyloceluloza
  • Dla wegetarian?: Tak
  • Dla wegan (vegan)?: Tak
  • Wolny od GMO?: Tak
  • Kraj producenta: Polska
  • Zobacz więcej
95,53 zł
Za 1 jednostkę płacisz
tylko: 1,59 zł
Termin przydatności do spożycia: 31.03.2026  Data przydatności do spożycia produktu (otrzymasz produkt z terminem nie krótszym niż podany)
Produkt chwilowo niedostępny
Koszt wysyłki od 11,99 zł Odbiór w Warszawie za darmo!
Dodaj do ulubionych I zachowaj na później Usuń z ulubionych

Opis:

Szczep Lactobacillus reuteri został wyizolowany spośród dziesiątków tysięcy innych szczepów bakteryjnych. W tym żmudnym procesie wyseparowany został wyjątkowy rodzaj bakterii wykazujący największe działanie przeciw szczepowi H. pylori. Pylopass® wytrzymuje niskie pH w żołądku wykorzystując odpowiedni mechanizm przetrwania, któremu nie szkodzi kwas solny. Nie wymaga kontrolowanej temperatury w transporcie i przechowywaniu.

Proces produkcyjny Pylopass®:

Fermentacja mikrobialna to jedna ze specjalności firmy Novozymes (producenta Pylopass®). Pylopass® jest produkowany w procesie fermentacji opatentowanego szczepu L. reuteri w kontrolowanych warunkach w celu osiągnięcia szczytowych możliwości agregacji. Po fermentacji komórki są zbierane, osadzone w matrycy i suszone rozpyłowo w niskiej temperaturze.

Składniki:

Lactobacillus reuteri; kapsułka: hydroksypropylometyloceluloza.

Składniki

1 kapsułka

Lactobacillus reuteri DSM 17648 /Pylopass®/

230mg 2,3 x 10^10 CFU*

*CFU – Colony Forming Unit – jednostka tworząca kolonię bakterii

Pylopass® jest zarejestrowanym znakiem towarowym firmy Novozymes Berlin GmbH

Sposób użycia:

1 kapsułka dziennie, po śniadaniu.

Przeciwzskazania:

Nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia. Suplementy diety nie mogą być stosowane jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety. Preparatu nie powinny stosować kobiety w ciąży, karmiące piersią oraz dzieci poniżej 3 roku życia.

Sposób przechowywania:

Przechowywać w zamkniętym opakowaniu w temperaturze pokojowej, w sposób niedostępny dla małych dzieci.

Składniki

Lactobacillus reuteri; kapsułka: hydroksypropylometyloceluloza.

Dodaj swoją opinię

Lactobacillus reuteri Pylopass (60 kaps.) Kenay

Właściwości produktu:

  • 60
  • 60 dni
  • Nie
  • Szklany słoiczek
  • Tak, szkło
  • Nie
  • Tak
  • Tak
  • Tak
  • Polska

Wiele wysiłku i starań kosztowało nas przygotowanie informacji dotyczących tego produktu tak, by wyczerpywały zagadnienie i były poprawne. Niemniej jednak, nie możemy zagwarantować, że opracowane dane nie zawierają błędów i pomyłek, które jednak nie mogą być podstawą do ewentualnych roszczeń. W razie jakichkolwiek pytań czy wątpliwości prosimy o kontakt - postaramy się uzupełnić dane i rozwiać wszelkie wątpliwości.

Produkt nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety. Produkt musi być przechowywany w sposób niedostępny dla małych dzieci. Nie należy przekraczać zalecanej przez producenta dziennej porcji. W przypadku jakichkolwiek wątpliwości - skonsultuj się z lekarzem!

Kopiowanie oraz rozpowszechnianie treści serwisu (opisy, zdjęcia, grafiki, tabele, materiały graficzne i inne dane) jest zabronione. Podstawa prawna: ustawa z dnia 4 lutego 1994 r. o prawie autorskim i prawach pokrewnych (Dz. U. z 2006 r. Nr 90, poz. 631 z późn. zm.)